Traductor / Translate

divendres, 22 de febrer del 2013

03/Feb/13 - Mitja Marató de Granollers


Bon dia!!!!!

Per fi, després de dues curses sense poder participar, avui toca la Mitja de Granollers ( www.lamitja.cat ).

Toca llevar-se aviat, però no com en d’altres ocasions a les 6, si no més tard, ja que la 1ª sortida és a les 10:45, i malgrat que hi pugem amb la Renfe, el marge és alt.
Per no variar rutina, esmorzar, lavabo, dutxa, pitrall al lloc, xip als cordons i lavabo de nou...hehehe.

Enllestit tot, moto i cap a buscar en Martí. Divendres ja vàrem fer la ruta amb la Renfe per a recollir el pitrall i la bossa del corredor i avui repetim, però de franc, ja que a Granollers et regalen el bitllet d’anada i tornada amb la Renfe...un fantàstic detall.

Apa doncs, sense incidents com els dies laborables, ens plantem a Granollers en un tres i no res. Ja s’hi veuen altres corredors, però encara l’ambient és fred, tant pel volum de gent com per la temperatura, que avui, tot i fer un dia esplèndid, s’ha llevat força fred.

Ens dirigim al pavelló on hi ha instal·lat el guarda-roba i després d’una nova visita al lavabo, deixem motxilla i força roba per marxar a escalfar.

Això s’anima. Ja hi ha més gent, corredors escalfant i l’ambient ja va agafant el caliu pre-cursa, amb nervis a flor de pell, tensió continguda, concentració...però en definitiva, aquell pessigolleig emocionant per ser a punt de fer participar a una nova cursa.

Passats 10 minuts d’escalfament, ja no puc més de calor i hem de tornar al pavelló a deixar la samarreta de màniga llarga i el buff, tot i el risc de passar fred, però ja tinc calor i no ho soporto. En Martí també deixa part de la seva indumentària.

Tornem ràpidament cap a la zona de sortida i entrem al calaix per fer els darrers estiraments i situar-nos.
La sortida!!!! Bé, la 1ª, ja que cada calaix surt en una sortida diferent i encara ens toca esperar més de 10 minuts, temps que es fa llarg i pesat.

I ara si....marxem. El recorregut s’inicia ascendent, cap a la Garriga, amb uns primers km per dins de Granollers. Al primer km, en Martí i jo ens separem i seguim al nostre ritme per separat.
Quan sortim de Granollers agafo dues noies de llebre, porten un bon ritme i ja em va bé per aquests km inicials. El paisatge m’agrada, no és la típica cursa urbana entre cases i és molt agradable. És un recorregut nou per a mi i passen els km de manera ràpida i distreta.

Aquí teniu unes fotos aèries de part de la cursa, tretes del 9 Nou.



Passat el polígon en direcció a la Garriga, ens avancen 2 nois i es converteixen, durant poc més de 4 km en la nova llebre..hehehe. Van xerrant, senyal de que van sobrats i podran mantenir aquest ritme.
Entrem a la Garriga i creuem pel mig del poble, amb prou ambient per part dels seus habitants. Sempre s’agraeix tenir públic participatiu i que anima al nostre pas. Poder només és un efecte psicològic, però la sensació de pujar el ritme i anar més fresc sempre la tinc.

En aquest punt el recorregut fa un gir de 180 graus i enfila cap a Granollers de nou. És una lleugera baixada en alguns trams, però tant lleugera com la pujada, que ha estat pràcticament inapreciable.
Què?? El globus de l’1:40??? Siiiii!!!! Ja sabeu que a moltes de les curses hi ha llebres oficials, amb temps de referència marcats amb globus, així son un bon referent per a tots els corredors. A la sortida hem vist el globus de l’hora 40 força endavant, i de fet, ja no l’havia tornat a veure. Això vol dir que estic apropant-m’hi i reduint-los la distància.

Porto una nova llebre, una noia menuda però a un ritme ja més alt que l’anterior. En un punt l’avanço lleugerament, empès per les ganes d’atrapar al globus, però queden poc més de 8 km, hi ha temps, així que torno a posar-me “a roda” de la meva llebre.
Veure el globus dóna els ànims que ara ja fan falta. Estem arribant a Granollers, la noia no afluixa i el ritme comença a ser excessiu per a mi. Queden menys de 4 km així que no vull afluixar, veure’m que n’opinen les cames. ( recordar-vos que he estat parat quasi 3 setmanes i la forma es perd de dramàticament ràpid ).
Però bé, 3 km per arribar, això ja no és res, per tant, a fer el darrer esforç. Atrapem el globus i, incrèdul, els hi pregunto si van en temps i em confirmen que van lleugerament per sota de l’1:40...això és magnífic!!!. L’efecte globus sembla que també té un efecte positiu en la meva llebre, que fa un canvi de ritme i en poc menys de 200 metres s’escapa entre els corredors de davant.

Els darrer quilòmetre i mig se’m fa molt llarg, de fet em sobra, però ja hi sóc. Es veu el final, l’arc, el crono i després del darrer agònic minut, passo la línia d’arribada, donant gràcies que ja s’ha acabat...i aturo el crono a 1:38:07,  temps més que bo, per l’estat de forma amb el que he arribat.

Mentre espero a en Martí al punt que hem quedat, aprofito per agafar la bossa obsequi i carregar piles amb un parell de barretes de xocolata, una beguda isotònica i alguna altra porqueria.
Quan arriba en Martí, que ha estat parat pràcticament 3 mesos per una boníssima causa, com és el naixement del seu fill, anem a recollir les coses al guarda roba i, cortesia de l’organització, ens prenem un parell de gots de brou que cauen de meravella.

La Mitja de Granollers té un bon prestigi i entenc el perquè. No només es tracta d’un recorregut bo, si no que cuiden al corredor abans i després de la cursa.

Marxem de Granollers cap a casa ben contents. Ha fet un molt bon dia, ens ho hem passat i ja tenim una nova cursa al sac.

Fins aviat!!   

Resum parcials:

5000m
10000m
15000m
20000m
21097m
T. Real
T. Real
T. Real
T. Real
T. Real
0:24:06
0:48:00
1:11:02
1:33:15
1:38:05
T. Parcial
T. Parcial
T. Parcial
T. Parcial
T. Parcial
0:24:06
0:23:54
0:23:03
0:22:13
0:04:51
Ritme
Ritme
Ritme
Ritme
Ritme
4:49
4:46
4:36
4:26
4:24
Velocitat
Velocitat
Velocitat
Velocitat
Velocitat
12,45
12,55
13,02
13,5
13,58

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada