Traductor / Translate

dilluns, 16 de juliol del 2012

18ª etapa. 07/07/12. Bergen - Preikestolhytta. 210km.

Bon dia!!!!

Som a Bergen i tot i que ahir el temps ens va donar una treva, avui plou....quina novetat...gggrrrr.

Apa doncs, rutina diària. Baixem a fer el gran esmorzar ( aquest buffet encara millora algun dels anteriors ) i no ens quedem curts, així que mengem de tot i de manera abundant. Aquí si que posem en pràctica això d'esmorzar fort, dinar lleuger i sopar suau.

Tot llest per sortir i de les dues alternatives que teníem, escollim la més curta, que ens portarà per la E39 cap a Stavanger, usant també, un parell de ferrys. Ja que el dia no acompanya  més val estar menys hores sobre la moto i dins els ferry ( un d'ells de 50 minuts, l'altre de poc més de 25 i el darrer de 45 ). Si el temps ho hagués permès, la intenció era anar per la carretera turística 7 cap a Kollanes, baixar per Hordatun i enllaçar amb la següent carretera turística fins a Jorpeland.

Primer ferry
Aquí al sud de Noruega, les motos ja no fan cua com habitualment, sino que avancen fins a l'entrada i pugen els primers, aprofitant el forat que queda davant de tot.

2o ferry

Ja que és una etapa de transició, que ens ha de portar prop de la sortida cap al Preikestolen, anem molt relaxats, per fi, i aprofitem per dinar, tot i que ens quedem a mitges ja que el ferry és massa curt...hahaha. Al sortir, ens cau un bon xàfec i parem a acabar de dinar, sota un porxo d'una botiga.

A quarts de 5, ja agafem el darrer ferry a Stavanger, direcció Tau, ja que així ens estalvíem uns quants quilòmetres, fent la volta per Sandnes.

Stavanger - Tau
Poc habitual en la ruta, però ja d'acord al planificat, són les 18:00 i ja busquem lloc per dormir, per evitar les sorpreses d'altres dies i anar a dormir massa tard, excessivament cansats i amb males sensacions.
Al llistat d'albergs, de gran utilitat, per cert, hem vist que n'hi ha un a Jorpeland, i tot i que per internet diu que és complet, seguim la suggerència de la Maria i anem a buscar-lo, per si de cas.
Després de voltar i no trobar-lo, ens indiquen que és al peu de l'inici de l'excursió. Com no ha d'estar ple???

Enfilem carretera amunt, i en pocs minuts som al pàrquing. Força gent, cotxes, motos....però cal preguntar. Quants?? 3?? haurà de ser a l'edifici de baix i és una mica car...però no ens ho pensem...ens quedem, que el lloc és idíl·lic.


El dia s'ha mantingut tapat, hi ha boira cap als cims, així que veurem que ens esperà demà.

Primer, anirem a fer un tomb fins al llac, ens arreglarem i anirem a sopar, ja que avui, com que som una mica lluny del poble i això està arribant al seu final, hem decidit regalar-nos un sopar ( el sopar ) al restaurant de l'alberg.


I ja que tenim aigua...doncs a remullar els peus de nou ( aquesta ja no està massa freda ).

A remullar-nos

Pugem a quarts de nou al menjador, però la reserva és per les 21:30, així que intentem actualitzar el blog i aprofitem per penjar noves fotos i ubicacions al facebook.



A les 21:00, cap a taula, i aquesta vegada, amb cervesa inclosa...tot un luxe, de debò.



Comencem compartint uns aperitius, un peix boníssim i un foie amb melmelada i no sabem què més...hehehe.


Estava per llepar-si els dits, i quan arriba el segon, no recordem fer les fotos, però era un filet de vedella exquisit, que ens va fer gaudir moltíssim.

Després de sopar, cap al llit, que demà ens toca excursió al púlpit i uns pocs quilòmetres a mitja tarda.


Una bona imatge per anar a dormir.

Bona nit...i fins demà!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada