Traductor / Translate

dimarts, 17 de juliol del 2012

19ª etapa. 08/07/2012. Preikestolhytta - Preikestolen - Snig. 199km.

Bon dia!!!!!

Avui comença la darrera jornada completa a Noruega....això ja està arribant al seu final, però avui ens queda una de les fites importants del viatge, pujar fins al púlpit, el Preikestolen.

Però bé, comencen pel principi, que avui s'ha aixecat un dia esplèndid, magnífic; de fet, és el millor dia de sol que hem tingut en tot el viatge i, per sort, avui, que hem de fer una excursioneta i gaudir d'unes vistes impressionants, segons diuen.

fa un dia preciós....a caminar
Per no variar, hem tornat a fer un mega esmorzar a l'alberg i, aquesta vegada, tots 3, ens emportem un bon entrepà a la butxaca, que ens farà falta recuperar una mica d'energia quan arribem al cim.

El púlpit es va formar fa 10.000 anys, quan la gelera del Lysefjord es va desfer i permet que es puguin tenir unes vistes immillorables del fjord.

Recorregut i altimetria

esquema dels fjords
Calçats, i tot a punt, comencem la caminada cap al Preikestolen.



La ruta té dos desnivells suaus inicials, que ja marquen una sel·lecció dels caminats, tot i que és apta per a tots els públics. Bé, els únics que vàrem veure que no pujaven, un matrimoni força gran d'espanyols, que patien dels ossos i que el tram final no van poder ( millor, perquè tampoc és un camí pla ).

Vinga, fa una mica de calor, però això no és cap obstacle.Una pausa....


Ja som a mig camí...ara arriba el tram més exigent.


Superat...un bon tram de pedres i un desnivell que fa esbufegar a més d'un...hehehe.


Això ja està quasi fet....un últim esforç, que val la pena.


Aquí s'arriba a un llac on hi ha alguns valents que s'hi banyen, i no és per menys, perquè la calor i el dia ho permeten.
Primeres vistes del Lysefjord....

Ja falten pocs metres per arribar.....

i l'alçada és impressionant....

Ja hi sóc!!!!!!!

Ja hi son!!!!!


La col·lecció d'imatges és infinita, però aquí en teniu una breu sel·lecció.





treient el cap.....

i els peus!!!!






Contents i satisfets, enfilem cap avall, ja que això s'ha omplert de gent. La baixada és pesada i feixuga perquè molta gent està pujant.

Wooow, si és diumenge i fa bon dia...el pàrquing és ple a vessar i la carretera té un parell de quilòmetres de cotxes aparcats al voral....massa gent.

Agafem les motos i marxem per la E39 en direcció a Kristiansand, on demà hem d'agafar el ferry que ens tornarà a creuar cap a Dinamarca.
A 40 quilòmetres, parem a un càmping a fer la darrera nit a Noruega.

Bona nit...i fins demà!!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada